torsdag 16 augusti 2012

Living next door to Alice

Det här blir ett inlägg om våran allmänt konstiga katt. Hon är så långt ifrån normal som man kan vara, hon är verkligen inte som andra katter, det är ju en sak som är säker xD.

Vi kan ju börja från början med hennes små bedrifter, det började med att jag hitta ett påskris ute på altan som jag inte fattade vart tusan det kom ifrån, men sen kommer Alice och börjar leka med det och då gick det upp ett ljus, det är våran knäppa katt som har lyckats snott en stor gren påskris med fjädrar och allt av någon granne (antagligen) och släpat med sig hem, och alltså, den grenen som fjädrarna satt på den var mycket längre än Alice själv, hon måste ju ha haft ett himla sjå att få hem den, haha.

Sen nästa sak som jag hittade ute på altan som Alice kom hem med, en djupfryst fisk av något slag, inte vet jag vart hon lyckades hitta den, i någon grannes kompost kanske? Jag har ingen aning, men hon kom i alla fall hemsläpandes med den, den lilla tokan.

Som sagt, hon är inte som alla andra katter, än så länge så har hon aldrig kommit hem med någon råtta, mus, ödla eller så som "normala" katter kan göra, inte ens sen hon fick sina kattungar har hon gjort det, och det brukar ju ändå katt mammor kunna göra för att dom tycker att dom små ska lära sig att jaga och sådär, men nej, här kommer hennes senaste bravad in, som utspelade sig så sent som idag här på kvällningen, jag sitter i soffan, hör någonting och funderar vad tusan det är som låter, går bort till altandörren och fattar att det är Alice som jamar, väldigt högt, vilket är ovanligt för att vara henne, hon jamar annars väldigt tyst när hon väl jamar. Men i alla fall, där står hon utanför dörren med en plastpåse i munnen (som är kvar från när vi grillade idag, vi hade kycklingen i den) och vill bli insläppt, förmodligen för att komma med den till kattungarna? Det var den känslan jag fick åtminstone, så som hon ville in med den där himla påsen xD Hahah. Man fick sig ju verkligen ett gott skratt där! Jag gick ut och tog påsen av henne, slängde den i sopsäcken som står på altan för tillfället och gick in igen, men inte långt efter så hör man henne igen, och då står hon återigen där med plastpåsen i munnen och tycker att hon ska få komma in, så jag släpper väl in henne då, hon springer in jamandes och det ser ut som om hon inte riktigt vet vart hon ska ta vägen, så innan hon fick för sig att springa och gömma sig med den där himla påsen eller nåt sånt så tog jag den från henne och slängde den i soporna inne i stället, så nu har vi fått lite lugn och ro igen, eller så mycket lugn och ro man kan ha när man har tre små elefanter som springer runt och härjar här hemma :P Haha.

Och så bara för lite extra underhållning så kommer här lite bilder på våran härliga annorlunda katt Alice, man kommer ju aldrig ha tråkigt så länge hon finns kvar känns det som i alla fall! Underbara katt <3 :')







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar