onsdag 29 april 2015

- Ridning på ridskolan

Skulle ha uppdaterat redan i tisdags men glömde faktiskt bort det. Red ju lektion på ridskolan då. Hade Challe, favoriten!

Vi började med att jobba igång hästarna och red längs fyrkantspåret och i varje hörn skulle vi lägga en volt och jobba hästen runt innerskänkeln. Sen när dom var ordentligt uppvärmda gick vi en på en stor volt och jobbade lite fram och tillbaka i galoppen. Sen så hade våra ridlärare ställt upp 3 stycken upphöjda bommar längs medellinjen där vi då skulle galoppera över, komma nära bommarna då det var markarbete och sen skulle vi hålla hästarna raka (självklart) och hålla samma galopp genom hela övningen. När vi kom i höger varv och höger galopp kändes Challe lite stel och han ville inte riktigt hålla ut i hörnet innan vi svängde upp på medellinjen, samt att han efter andra bommen automatiskt bytte galopp varje gång. Men sen i andra varvet så gick det mycket bättre och vi höll samma galopp över alla bommar.

Till sist avslutade vi med lite skrittjobb och då gick vi återigen på en stor volt men nu skulle vi göra den till ett litet fyrkantsspår genom att vända runt framdelen i varje hörn. I det stora hela så var det en bra lektion och jag var helt slut när vi var klara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar