tisdag 18 december 2012

- Älska hästar!

Varit ute i stallet idag igen tillsammans med Anna :) Underbart är det! Jag älskar att komma ut dit och upp på hästryggen, det är en så befriande känsla, så härligt!

Först så funderade vi litegrann hur vi skulle göra med hästarna, om vi skulle tömköra en och rida två, eller om Anna skulle rida Charlie på banan först och sen rida dom andra två tillsammans. Till slut så blev det så att vi red Paddan och Charlie igen till att börja med, red samma vända också, vi började att rida den lilla rundan i skogen där dom fick lite rejäl uppvärmning och lyfta på fötterna, sen eftersom Paddan inte alls hostade lika mycket idag så red vi sen vidare upp till vändplanen och tillbaka. På vägen till vändplanen så blev det några tempo växlingar skritt/trav och Paddan skötte sig faktiskt riktigt bra. Sen på vägen hemåt så blev det några halter istället, och nog för att Paddan var framåt precis som han brukar vara så var han fullt hanterbar, duktiga killen :)

Sen efter det så skulle även Demon få sig en runda såklart, så jag red iväg på honom en vända själv medan Anna väntade på oss i stallet (och medan hon gjorde det så var hon så duktig och mockade och fixade med fodret :). Jag och Demon tog även vi skogsturen, och jag kan ju säga såhär, Demon är inte samma lugna skogsmulle när han får gå själv i skogen :P Han blir betydligt mer framåt, lite spänd också men han är aldrig okontrollerbar. Dock var det ett ställe där han inte ville gå, vi kom fram till ett ställe där det brukar vara blött och det var ett hovspår där det syntes vatten, och pucko Demon tyckte det var jätteläskigt, det var ju blött, där kunde han ju inte gå! Så fick lov att små krångla lite där innan vi lyckades ta oss förbi det, men sen efter det så var det inga direkta problem, han var som sagt lite mer framåt och stel än vanligt men han skötte sig ändå bra :)

När vi kom tillbaka till stallet så drog vi även på tolkselen en vända och så fick Anna prova att gå/åka bakom honom med mina gummistövlar. Och Demon är så duktig, han bryr sig inte ett dugg, så med lite mer övning för säkerhetsskull så tror jag att det kommer gå hur bra som helst att tolka efter honom! :D Ska bli skitkul!

Demon låter lite speciellt när han tycker att saker
och ting är lite läskigt, försökte filma det så man kunde
höra det, hörs dock kanske inte jättebra, men litegrann :P

1 kommentar:

  1. Åååh känner igen det där, precis så låter min ponny på ridskolan när hon tycker något är läskigt också haha! Fast hon låter typ 5 gånger högre ;)

    SvaraRadera