söndag 16 december 2012

- Visa din häst lika mycket tålamod som du förväntar dig att han ska visa dig

2012-12-15
Anna och Micke kom hit på förmiddagen någon gång och plockade upp mig, minns inte exakt vilken tid det var, men runt 11-12 någonting kanske. Så åkte vi vidare ut till hästarna alla tre! Plockade in hästarna och började göra iordning allihopa, Micke hade Demon, Anna på Charlie och jag på Paddan ^^. Så ut och hoppa upp och rida iväg.

Och jag kan ju säga såhär, det kändes som att sitta på en bomb som när som helst kunde explodera, Paddan var ett riktigt energiknippe, i princip det första han gjorde när jag hade kommit upp i sadeln var att börja trava lite smått, nästan småhoppa framåt litegrann. Man kan väl kanske inte förvänta sig så mycket annat av en vanligtvis pigg häst som nu även fått stått någon vecka eftersom han har hostat en massa. 

Vi red iväg och en bit upp så bestämde vi oss för att testa rida i skogen även om stigarna var lite svåra att se :P Men samtidigt så visste man ju på ett ungefär vart dom går någonstans, plus att man märkte faktiskt att hästarna hade lite koll på vart vi brukar gå någonstans också. Paddan gick på som en bulldozer/pansarvagn/ånglok (allt man kan komma på!), men han var ändå hanterbar och han lyssnade ändå på mina hjälper någorlunda åtminstone :P haha.

Såhär i efterhand så kände vi väl kanske att skogsstigarna inte var världens bästa val att rida ändå, men inte för hästarnas skull, för dom gick det hur bra som helst, det var väl snarare för våran skull, det ramlade ju ner snö från grenar lite titt som tätt så vi blev väl lite lagomt snöiga, jag hade väl ganska så tur eftersom jag red sist iuf, men vi var nog ändå ganska vita allihopa innan det var klart :) Haha.

Men i det stora hela så var det en himla trevlig och rolig tur, en avslappnad tur helt enkelt, och även om det snöade en massa och ramlade ner snö från grenar och allt så var det lätt värt det! :)

2012-12-16 - Idag då.
Blev återigen en vända till hästarna idag, fast den här gången bara med Anna ^^.

Vi tog in Demon och Charlie och så blev det en ridtur på dom två, blev den "lilla rundan" upp i skogen och eftersom det kom ganska så mycket snö igår så fick hästarna pulsa på rätt rejält faktiskt, vi skrittade mestadels av vägen men la in lite tempoväxlingar med trav på vägen bort också. Demon skötte sig fin fint, han börjar verkligen söka sig neråt mera, som säkert sagt tidigare, inte så mycket men det är påväg, och ju mer muskler han bygger upp ju lättare kommer det ju bli för honom att bära sig själv mer :)

Sen tror jag Demon började tycka att det blev lite jobbigt att pulsa i snön, man märkte att han gärna ville gå in bakom Charlie för att gå i hans spår och så saktade han av på farten litegrann och Anna och Charlie gick väldigt lätt ifrån oss :P Dock ändrades det lite på hemvägen, då blev det lite mer fart på honom igen, fast ändå inte jättemycket.

Men allt som allt så gick det fin fint, och det var ytterligare en mycket härlig ridtur! :D

Vi hade ju även tänkt tömköra Paddan litegrann men han hade ju sprungit runt så i hagen igen att han blivit alldeles svettig, så vi bestämde oss faktiskt för att låta honom stå. Vi ska ju åka ut imorgon igen och då ska han få komma ut, antingen om jag rider honom eller om han får bli tömkörd, vet inte riktigt än hur det blir, vi får se imorgon helt enkelt ^^.

Vet faktiskt inte om jag ser så jättestor skillnad den här gången på honom, möjligtvis litegrann på halsen och bogen men det är inte särskilt mycket. Men det kan väl ta sin tid, och dom har ju tyvärr fått stå lite mer än vad vi kanske hade hoppats på nu när det var sådär himla kallt. Men vi fortsätter, ska fota en gång per månad i alla fall och fortsätta se om det blir någon skillnad :)

1 kommentar:

  1. Jo det har blivit lite skillnad på hans hals och bogen :)

    SvaraRadera