måndag 7 januari 2013

- Inte ens den bästa häst kan bära två sadlar.

Var i vanlig ordning ut till hästarna tillsammans med Anna idag, vi hade planerat att rida den långa rundan med Demon och Charlie. Men tji fick vi..

Vi bestämde oss för att ta rundan åt det håll som vi inte brukar rida den, så hästarna fick börja med en ganska lång men inte så brant uppförsbacke längs en liten asfaltsväg. Sen när man har kommit uppför den backen så kan man välja att antingen fortsätta längs den eller svänga av och rida lite mjukare skogsvägar en bit innan man återigen kommer ut på asfaltsvägen. Vi valde såklart att svänga av.

Båda hästarna var otroligt pigga och framåt och pinnade på i en otroligt liten fart, jag bestämde mig för att utnyttja det med Demon och höll ett stadigt men mjukt tag i tyglarna, och han sökte sig neråt till och från riktigt fint, speciellt mot slutet av turen, då fick han en ganska låg och lång form, men som sagt tidigare, dom orkar väl inte bära upp sig i en högre form hela tiden som det ser ut just nu, men framsteg gör vi :)

Tillbaka till turen vi red då, när vi kom fram till en åker som var den sista biten innan vi återigen skulle komma ut på asfaltsvägen så möttes vi av massa skogsmaskiner en bit längre fram, dom höll alltså på att hugga ner en massa träd, eftersom vi visste att det skulle bli totalt omöjligt att rida förbi där med hästarna ens om det fanns plats så valde vi att vända, vi red då tillbaka till där vi svängde av och så red vi längs asfaltsvägen istället, men det gick inte heller märkte vi, när vi hade kommit en bit där så möttes vi av en stor, fet lastbil som tog upp hela vägen. Så vi fick helt enkelt vända om igen och rida hemåt.

Då tänkte vi att vi rider väl till vändplanen i alla fall så kan vi göra några tempoväxlingar där innan vi skrittar hem helt och hållet, en liten bit trav hann vi med innan vi återigen upptäckte skogsmaskiner även på den vägen... Suck.. Så det var bara att vända.. Igen.. Och då bestämde vi oss för att helt enkelt rida hem och ge upp för det fanns inte så många mer ställen att rida på.

Men trots alla vändningar så fick hästarna en rätt lång vända ändå, och det blev flera små backar upp och ner som dom fick jobba i just därför att vi fick vända flera gånger, så dom fick ju jobba på lite ändå ^^.

Paddan fick tyvärr stå idag, han hade, som vanligt, blivit tokstressad i hagen medan vi var borta och sprungit runt som en galning och blivit sjöblöt av svett, igen.. Så han fick vila idag.

Och imorgon får alla tre hästarna stå eftersom jag och Anna ska åka ut till pappa och barka av några trästammar så vi kan använda dom som bommar! :D

Men på onsdag så ska i alla fall alla tre hästarna få komma ut och aktiveras på ett eller annat sätt :)

Nu ska jag laga mat!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar